Prečo chcem a budem písať?

26. apríla 2024, miles, Postoje, názory a obyčaje
Pen
Zdroj: https://creator.nightcafe.studio/creation/YXFbYslsd2t7uRclkjwq

Uvažujem o čom budem v tomto príspevku, zatiaľ neviem. Rád by som sa vyvinul v takého človeka, ktorý napíše svoju vlastnú knihu. Kúsok po kúsku to lepiť ako puzzle. Dať to dokopy noty a vytvoriť symfóniu. Zo všetkého najviac však potrebujem trpezlivosť, disciplínu a vytrvalosť.

Budem písať, lebo mám o čom. Veľa vecí by som chcel zmeniť a ovplyvniť. Písať o problémoch, o ktorých nikto nepíše, aby som otvoril rany, ktoré hnisajú a čo najlepšie ako lekár, ich ošetriť. Súčasne liečiť seba z rán, ktoré mi život priniesol a dal. Nie vyhovárať sa, ale skutočne pracovať. Pracovať pre ľudí a ich záujmy, i keď všetci nebudú nadšený mojím názorom, mojím postojom a obyčajom. Zmeňme prosím spoločne to Slovensko, v ktorom žijeme. O inšpiráciu nie je núdza, nie je jej málo ako šafranu. Môžeme jej počítať na kilá, či viac, na tony.

Chcem sa cítiť v tejto republike slobodný, nie tak ako som sa cítil posledné tri roky. Čo znamená pre mňa sloboda? Vernosť, spravodlivosť a radosť z učinenej práce. Prajem úspech všetkým, ktorý ho chcú. Prajem vám čestnosť a najmä slušnosť pri písaní komentárov na moju adresu. Uvedomte si najmä to, že som človek rovnako ako vy a robím chyby. Uvedomte si, že som iba na začiatku mojej kariéry a potrebujem sa ešte veľmi veľa učiť.

Mojou túžbou je byť úspešný v tom, čo robím. Tak aspoň dúfam písaním. Neviem písať poviedky, ani básne, aj to som skúšal, ale mojím jediným cieľom je napísať motivačnú knihu, ktorou sa človek naučí písať a vyjadrovať sa na verejnosti. Viac však o tom nebudem prezrádzať. Poviem len jedno, kniha vypestuje vzťah čitateľa ku písaniu a slovu ako takému.

S úctou

Miloš