Založ si blog

Ľudia s iným názorom… Och

Môj názor na iných ľudí je ten, že aj oni majú svoj podstatný a rozhodujúci názor, preto by sme nemali zabúdať, že ľudia budujú spoločnosť. A tak ako som písal minule trvám na tom, aby aj ich názory boli vyjadrené a to v celosti svojej šírky, výšky a hĺbky. Buďme teda ľudia tolerantný, aj keď máme iný názor. Donekonečna vysvetľujme svoje postoje.

A áno budú ľudia, ktorí nebudú súhlasiť s nami. Áno to je normálne, aj o tom je demokracia. Poďme teda budovať niečo tak jedinečné, čo je napríklad láskavosť a láska k ľuďom. Toto je jedinečná služba nás demokratov, avšak nehovorme len o demokracii, pretože vtedy sa vytráca význam tohto nádherného slova. Vláda ľudu.

Democracy

Všetci, čo sa pasujete do ochrancov demokracie spozornite, pretože je nutné hovoriť o vážnych dôvodoch, čo vlastne demokraciu ohrozuje. Súčasná demokracia musí byť iná už kvôli niekoľkým dôvodom:

  1. Pluralita – každý sme rôznorodý a pochádzame z rozličného spektra prečo sme taký, aký sme. Čo nás vytvára a tvorí. Môžu to byť naše životné skúsenosti, traumy, ale aj také charakteristiky, ktoré nás ovplyvňujú, akými sú pohlavie, vek, identita, detstvo, práca či prostredie.
  2. Nie na vlastnom piesočku – demokracia nefunguje pokiaľ nepozeráme na ňu ako na vlastný priestor na piesočku takzvane. Musíme si uvedomiť, že nie sme sami a všetci všetko ovplyvňujú. Znie to troška ako chaos, ale nebojme sa upraceme si pred vlastným prahom. Vráťme sa však k vlastnému piesočku. Žijeme v symbióze. Nežijeme sami a potrebujeme sa navzájom. Preto sa spamätajme a konajme tak, aby bol prospech celej spoločnosti, a to nehovorím iba o politikoch, ale o nás ľuďoch.
  3. Majme mäsité srdce – buďme vľúdny a láskavý. Iba tak dokážeme pochopiť mnohých, ktorí potrebujú niečo navyše v živote. Nehovorím o náboženstve, ale o láske, pôvabe a ideáli v niečo veriť a mať tú pravú vieru. A ako to súvisí s demokraciou, ako takou? Veľmi. Veľmi to súvisí spolu, ak vieme čo je slušnosť, ale čo je aj láskavosť, vtedy ovplyvníme mnohých. Aj Kristus svojou láskou ovplyvnil mnohých. Uvedomme si to.
  4. A nakoniec buďme ľuďmi, aby sme sa mali radi a pochopili navzájom, tento bod je najdôležitejší z vyššie menovaných. Je to moc, ktorá nám je ponúknutá.
Jesus Christ in modern portrait with music.

Uvažujte nakoniec!

Čo malé vo vašom živote spôsobuje, že priťahujete tých ľudí, ktorých potrebujete?

Skupina Príbehy FB

05.05.2024

V skrate uvediem o čom je stále skupina Príbehy FB. Príbehy FB je skupina, kde sa môžeš rozvíjať v plnosti svojho ducha. Poď a pridaj sa! Totiž to za každou informáciou je príbeh. A prečo FB, lebo sme zatiaľ na Facebooku. Link na skupinu: https://www.facebook.com/groups/nadejvBohu Úvod do našej spoločnej skupiny Zdravím členov Príbehy FB, stále nás baví posúvať ľudské [...]

Počasie – základná terminológia

04.05.2024

Sme zvyknutý, že slovo počasie sa nám núka každý deň po správach a športe. Ide zväčša o predpoveď, ktorá môže byť aj nemusí byť presná. Rád pozerám grafy a čísla, ktoré sa týkajú počasia. Umelá inteligencia charakterizuje počasie ako stav ovzdušia na určitom mieste a v určitom okamihu. Do toho spadajú také prvky ako sú vodné prúdy a vetry, Slnko, Mesiac a [...]

Politikárčenie

02.05.2024

Známy to je pojem – politikárčenie. Väčšinou má toto slov negatívny význam. Bodaj by aj nemalo, len ťahanie ľudí za nos by sme mohli nazvať politikárčením. Ktorí politici na Slovensku politikárčia na úkor svojich občanov, môžeme ich vymenovať, každý má svojho favorita na toto ocenenie. Kto teda, ale nepolitikárči, nájdeme vôbec takého politika, ktorí nerobí [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

miles

Nie je nič na písaní. Jediné, čo musíte spraviť, je sadnúť si za písací stôl a krvácať. Ernest Hemingway

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 7403x
Priemerná čítanosť článkov: 569x

Autor blogu