Založ si blog

Rozprávajme sa. . .

Možno. Možno by sme sa mali zamyslieť. Možno by sme sa mali pozerať. Možno úsmev opätovať. Možno dať a neočakávať naspäť. Možno chytiť sa za ruky. Možno rozprávať.

Nemám inšpiráciu, nemám o čom rozprávať, i keď je mnoho vecí, o ktoré by sme sa vedeli podeliť. Nemám mnoho peňazí, cez to som bohatý alebo Boh a ty. Nemám veľa priateľov, cez to ich mám pár, ktorým môžem veriť, obrátiť sa na nich, keď som v núdzi, pretože iba vtedy, a výhradne vtedy spoznáš priateľa. Nemám veľa rečí ako tetka na trhu, cez to chcem hovoriť, cez to chcem písať.

Písať o láske. Písať o pravde. O tom, čo sa má stať. Písať a byť otrokom písania alebo ako klasik povie otrokom pera a papiera a je to skutočne nádherný pocit. Pocit pocítiť domovinou, láskou, radosťou, možnosťou budúcnosti.

“Slovo je otrok pera a papieru, ale jeho význam je slobodný.” —

Kahlil Gibran

Nepísať iba o láske, ale o tom, čo je medzitým, predtým a za tým. Nepísať iba o domove, ale o tom, čo je medzitým, predtým a za tým. Nepísať iba o radosti, ale o tom, čo je medzitým, predtým a za tým. Nepísať iba pre ľudí, ale tvoriť budúce dielo, na odkaz pre budúce pokolenia.

Rozprávajme sa o vode, o prírode, o slove, o vede, o láske i nepriateľstve. Rozprávajme sa o chybách, o neúspechu, o zle, o prekliatí, o priateľstve. Rozprávajme sa o svojich stratách, o svojich nedostatkoch, o všetkom.

Umelecké dielo sa nerodí, ale sa ním stávame. Je to ako perla, ktorá sa rodí v bolesti, v plači a v krvi. Je to ako svieca, ktorá zhasína ako nádej, posledná. Prihováram sa k tebe mama a liečim sa z tvojej straty, i keď viem, že nebudem nikdy vyliečený. Lebo nikomu už neukážem svoju ženu, deti, udalosti dobré i zlé, ktoré mali patriť mojej najdrahšej osobe, ktorá ma nadovšetko milovala a uvedomujem si to, keď som ťa stratil.

Nehnevám sa na nikoho, ani na Boha, ani na človeka, ani na to, čo mi je sväté. Nehnevám sa a odpúšťam ti tvoje nedostatky. Každý pochopí ma, keď stratí to najvzácnejšie zo svojho života, svoju mamu.

Nemalo by sa to diať, no deje sa to. Nemalo by to tak byť, ale je a to ma učí, že smrť je tu medzi nami a užime si každý deň, ktorý tu žijeme. V láske, v pokore, v radosti ku všetkým a ku mne.

Verím v jasnejšie dni, a deň, kedy sa stretneme všetci spolu. Musím rozprávať. Musím písať, inak sa mi neuľaví. Verím, že sa stretneme a budeme rozprávať o vzácnych veciach, o zemi, o láske a o pravde.

a single candle shines bright in the darkness, the last vestiges of the light, shimmering in the ever-fading constellati...
Zdroj: https://creator.nightcafe.studio/creation/sZYy1XnSRlBkDJbDRe9o

Pripojte sa ku komunite slobodných mysliteľov a tvorcov na Facebooku. Skupina má názov Príbehy FB a dávam vám tu link. Vystúpme z davu a rozprávajme, tak ako je nadpis tohto príspevku.

s úctou

Miloš

Vyššie ciele

12.05.2024

Ako sa mi ťažko píše, tak píšem. Nie je to jednoduché ich dosiahnuť. Nie je jednoduché naplniť ich a tešiť sa z nich. Kým nie sú naplnené, nie je možné tešiť sa z nich, či je to možné? Poviem vám, čo znamenajú pre mňa vyššie ciele. Spojíme to s mojím vlastným termínom, ktorý nazývam aj Acta moralita. Píšem o tom ešte v jednom dokumente, ktorý mám na [...]

Počasie v klimatických vojnách

09.05.2024

Každá vojna má začiatok a koniec. Každý konflikt má svoje príčiny. Môžeme povedať, že každá vojna a každý konflikt je zlou správou pre obyvateľstvo. Akú úlohu zohráva pri týchto konfliktoch počasie alebo, ak by sme išli ešte ďalej čo vyvoláva klimatickú vojnu? Je nesmierne ťažké odpovedať na spomínanú otázku, pretože pre vojnu nespustí len jedna myšlienka [...]

Aj počasie spôsobuje bolesť!

07.05.2024

Počasie má rôzne formy svojho pôsobenia. Musíme si však uvedomiť, že ani jeden extrém nie je pre ľudstvo prospešný. Nie je dobré pre ľudstvo ani nadmerné vlhko, ani nadmerné sucho, avšak ako hovorí jedno ľudové príslovie, že keď je dobrý hospodár, využije všetko pre dobrú úrodu i v ťažkej situácii. Vráťme sa k téme, že prečo počasie môže spôsobovať [...]

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Štyri dni po atentáte: Premiér je mimo ohrozenia života. Jeho stav je však naďalej vážny

19.05.2024 11:22, aktualizované: 11:29

Roberta Fica zasiahli štyri strely z piatich a spôsobili mu rozsiahle zranenia.

Pellegrini

Pellegrini o okrúhlom stole: Ešte zrejme nedozrel čas. Ak nie sú pripravení politici, buďme aspoň my všetci

19.05.2024 10:45, aktualizované: 11:02

Pellegrini stretnutie parlamentných strán zvolal spolu s Čaputovou po atentáte na premiéra Fica.

pásmo gazy, izrael, palestínčania

Pri izraelskom nálete na tábor Nusajrát údajne zahynulo 20 ľudí

19.05.2024 10:31

Medzi zranenými je aj viacero detí. Záchranári naďalej prehľadávali trosky.

heger, rozhovor, pravda

Heger pre Pravdu: Ako vyzeral špeciálny výcvik premiéra? Okrem ochrancu existuje aj tzv. epizóda

19.05.2024 10:00

Hegerova manželka mala pri strelcovi zo Zámockej šťastie. Bývalý premiér atentát na Roberta Fica ostro odsudzuje.

miles

Nie je nič na písaní. Jediné, čo musíte spraviť, je sadnúť si za písací stôl a krvácať. Ernest Hemingway

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 9940x
Priemerná čítanosť článkov: 585x

Autor blogu