Založ si blog

Omyly sa stávajú. .. Treba sa z nich poučiť (sebareflexia)

A čo keď robíme chyby? Aj to čím žije už dnes celé Slovensko. Verím, že to dáš Robo. Držím ti palce, pretože to jediné dnes môžem urobiť. Áno aj Robo urobil vo svojej politike chyby, tak ako každý človek.

Verím, že sa z toho dostanete pán premiér mieru. Usilovali ste sa o zmier medzi Ukrajinou a Ruskom (aspoň tak vnímam vašu politiku). Guľky však prekazili váš čisto pragmatický zámer. Z môjho hľadiska máte vysokú mieru sebareflexie, o čom svedčia vaše činy či už na domácej alebo zahraničnej politickej scéne.

Nebudem v tomto príspevku o Róbertovi Ficovi hovoriť veľa. Je na každom svedomí, kto môže za túto spúšť. Určite máme v pléne i falošne prajúce jazyky jeho uzdravenie. Keď sa im nepodarilo umlčať Fica v rokoch 2020 – 2023, tak sa usilujú ho odstrániť pomocou násilného činu. Skutočnou otázkou je či nie je za dotyčnom páchateľovi niekto za ním. Áno sú to odhady, ale kto by mal najväčší profit z premiérovej vraždy. Nevnímajte ma zle, iba premýšľam nad tým všetkým, čo sa v osudný deň stalo. Ako by dopadla parlamentná matematika, keby nebolo Fica? Skúsme len krátko uvažovať.

Poučenie z chýb v ochranke je tiež akousi pohnútkou, že prečo nechránili premiéra vlastným telom? Visí tu priveľa otáznikov. Skúste spoločne so mnou uvažovať viac triezvejšie, mimo emócii z konkrétneho skutku.

Sme s tebou Robo, veríme v tvoje uzdravenie.

Na obrázku môže byť text
Zdroj: https://www.facebook.com/kapusta.miroslav

Vyššie ciele

12.05.2024

Ako sa mi ťažko píše, tak píšem. Nie je to jednoduché ich dosiahnuť. Nie je jednoduché naplniť ich a tešiť sa z nich. Kým nie sú naplnené, nie je možné tešiť sa z nich, či je to možné? Poviem vám, čo znamenajú pre mňa vyššie ciele. Spojíme to s mojím vlastným termínom, ktorý nazývam aj Acta moralita. Píšem o tom ešte v jednom dokumente, ktorý mám na [...]

Počasie v klimatických vojnách

09.05.2024

Každá vojna má začiatok a koniec. Každý konflikt má svoje príčiny. Môžeme povedať, že každá vojna a každý konflikt je zlou správou pre obyvateľstvo. Akú úlohu zohráva pri týchto konfliktoch počasie alebo, ak by sme išli ešte ďalej čo vyvoláva klimatickú vojnu? Je nesmierne ťažké odpovedať na spomínanú otázku, pretože pre vojnu nespustí len jedna myšlienka [...]

Aj počasie spôsobuje bolesť!

07.05.2024

Počasie má rôzne formy svojho pôsobenia. Musíme si však uvedomiť, že ani jeden extrém nie je pre ľudstvo prospešný. Nie je dobré pre ľudstvo ani nadmerné vlhko, ani nadmerné sucho, avšak ako hovorí jedno ľudové príslovie, že keď je dobrý hospodár, využije všetko pre dobrú úrodu i v ťažkej situácii. Vráťme sa k téme, že prečo počasie môže spôsobovať [...]

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Matúš Šutaj Eštok

Ministerstvo vnútra dostalo pokutu 90-tisíc eur za odstavenie čurillovcov mimo službu

25.06.2024 20:18

Rezort vnútra sa odvolá voči tomuto rozhodnutiu Úradu na ochranu oznamovateľov.

miles

Nie je nič na písaní. Jediné, čo musíte spraviť, je sadnúť si za písací stôl a krvácať. Ernest Hemingway

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 11123x
Priemerná čítanosť článkov: 618x

Autor blogu