Založ si blog

Priateľstvo s výhodami

 Friendship
Zdroj: https://creator.nightcafe.studio/creation/V4sBUeYLiB7bFObENVu9

Predstavme si situáciu, deň, kedy budú ukončené všetky vojny na celom svete a začne sa otvorená spolupráca medzi národmi a národnosťami vo všetkých smeroch a cestách. Predstavme si tú silu, ktorú každý v tomto zväzku nadobudneme, budeme schopný dosiahnuť nesmierne výsledky v akomkoľvek smere, vedeckej disciplíne, umení a objavov. Vedeli by sme čeliť problémom, ktoré dnes nemajú pre niektoré krajiny stále riešenie.

Predstavme si, čo všetko by sa zrýchlilo, napríklad oprava ciest by trvala krátko, priam by šmahom ruky. Diaľnice, nemocnice, bytovky a infraštruktúra by sa natoľko zmenili, že by sme nespoznávali vlastnú krajinu.

Srdcia, ktoré by boli otvorené priateľstvu s neznámym človekom by neboli falošné alebo arogantné. Rozprávali by sme sa otvorene a nemuseli by sme mať tajomstvá, za ktoré sa nám niektorí môžu vysmiať. A ešte to, koľko psychických chorôb by vymizlo, koľko komplexov by sa stratilo, koľko narcisov by sa hanbilo za svoje správanie, jednoducho, by to bola dokonalá spoločnosť.

Priateľstvom by sme dokonca dobyli srdce vesmíru. Možno by sme objavili nové civilizácie a vedeli by sme čeliť nástrahám nepriateľstva z ďalekého vesmíru. Založili by sme vesmírnu misiu, ktorá by bola úspešnejšia ako ktorákoľvek súkromná výprava v réžii „na vlastnom piesočku“.

Uvedomujem si, že to vyzerá ako čisto utopická úvaha, ale keby sme len na chvíľu mohli pripustiť, žeby tomu tak bolo. Keby sme len mohli pripustiť na chvíľu pôvab a krásu priateľského vzťahu so všetkými národmi.

Nakoniec zadefinujme slovo priateľstvo:

Priateľstvom označujeme starostlivý, láskyplný, hravý a obvykle silný emocionálny vzťah, ktorý zažívame počas rôznych období svojho života. Je to vzťah, v ktorom naplno prejavujeme, akí sme a akí by sme chceli byť, zverujeme si navzájom svoje nádeje a obavy. Priateľstvá sú ako dúha – prichádzajú v celom spektre farieb. Niektoré priateľstvá sú dôverné a môžu mať obrovský vplyv na náš život.

Copilot – otázka: Čo je to priateľstvo?
Friendship
Zdroj: https://creator.nightcafe.studio/creation/RQbYXH0qHC0S2NZlKdEX

Vyššie ciele

12.05.2024

Ako sa mi ťažko píše, tak píšem. Nie je to jednoduché ich dosiahnuť. Nie je jednoduché naplniť ich a tešiť sa z nich. Kým nie sú naplnené, nie je možné tešiť sa z nich, či je to možné? Poviem vám, čo znamenajú pre mňa vyššie ciele. Spojíme to s mojím vlastným termínom, ktorý nazývam aj Acta moralita. Píšem o tom ešte v jednom dokumente, ktorý mám na [...]

Počasie v klimatických vojnách

09.05.2024

Každá vojna má začiatok a koniec. Každý konflikt má svoje príčiny. Môžeme povedať, že každá vojna a každý konflikt je zlou správou pre obyvateľstvo. Akú úlohu zohráva pri týchto konfliktoch počasie alebo, ak by sme išli ešte ďalej čo vyvoláva klimatickú vojnu? Je nesmierne ťažké odpovedať na spomínanú otázku, pretože pre vojnu nespustí len jedna myšlienka [...]

Aj počasie spôsobuje bolesť!

07.05.2024

Počasie má rôzne formy svojho pôsobenia. Musíme si však uvedomiť, že ani jeden extrém nie je pre ľudstvo prospešný. Nie je dobré pre ľudstvo ani nadmerné vlhko, ani nadmerné sucho, avšak ako hovorí jedno ľudové príslovie, že keď je dobrý hospodár, využije všetko pre dobrú úrodu i v ťažkej situácii. Vráťme sa k téme, že prečo počasie môže spôsobovať [...]

Japonsko / Koronavírus / Covid / Očkovanie / Seniori /

Japonskí seniori zomierajú doma a osamote, ročne ide o desaťtisíce prípadov

15.05.2024 08:56

Japonsko dlhodobo zápasí s problémom starnúcej populácie a nízkej pôrodnosti.

vojna na Ukrajine, výcvik vojakov, Charkov, národná garda

Rusi v Charkovskej oblasti spomalili útočné tempo, budujú nárazníkovú zónu

15.05.2024 08:30

Niekoľko ukrajinských vojenských predstaviteľov v utorok oznámilo, že sa situácia v oblasti pomaly stabilizuje, pripomína ISW.

boeing

Boeing môže byť stíhaný za dve veľké havárie z rokov 2018 a 2019

15.05.2024 06:30

Zahynulo pri nich dovedna 346 ľudí.

Kirjat Šmona / Izrael / Libanon /

Bidenova administratíva chystá pre Izrael novú zásielku zbraní za miliardu

15.05.2024 06:26

Zásielku ešte bude musieť odsúhlasiť Kongres.

miles

Nie je nič na písaní. Jediné, čo musíte spraviť, je sadnúť si za písací stôl a krvácať. Ernest Hemingway

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 9716x
Priemerná čítanosť článkov: 572x

Autor blogu